top of page
Writer's pictureהאגרסיבי

המדריך המלא IRON CONDOR





אירון קונדור!! אחת מהאסטרגיות הכי מוכרות שיש ,הכוכבת הגדולה של עולם האופציות.

אירון קונדור הינה אסטרטגיה שמכוונות להשגת תזרים מזומנים במצב שהמניה נשארת בטווח מסויים(נייטרלי).

זוהי אחת מהאסטרטגיות הטובות ביותר שקיימות פשוטה, נוחה, קל להתאים אותה לסביבות שוק משתנות ומתגמלת. בעסקה נורמלית ניתן להרוויח בין 20%-25% בהסתברות של 70%. אבל לא הכל נוצץ כמובן שישנים גם סיכונים בכל סיכוי וכאן אני אראה איך בצורה ברורה וטובה ניתן לייצר יתרון ולעשות עסקאות כאלו בצורה נכונה.


אז בוא נבין למה פחות או יותר אנחנו מכוונים ישנם 7 מצבים עיקריים בחיי מנייה:

  • עולה הרבה

  • עולה ברמה בינונית

  • עולה קצת

  • מדשדשת

  • יורדת קצת

  • יורדת ברמה בינונית

  • יורדת הרבה


מי שמשתמש באסטרטגיה הזו ירויח כסף ב5 מתוך 7 מהמקרים . כלומר אם אין מהלך קיצוני במניה למטה או למעלה נקבל רווח מדהים על ההשקעה. במקרה שישנם מהלכים קיצוניים לאחד מהצדדים אנחנו נבצע התאמות

על מנת לצמצם הפסד ולפעמים ניתן אף במקרים כאלה לצאת עם רווח.


אז על מה אנחנו הולכים לדבר?

תוכן עניינים



יתרונות לאסטרטגיה


אז מה היתרונות המרכזיים באסטרטגיה הזו:

1.אסטרטגיה נייטרלית-באיזה עוד מקום ניתן להרוויח כסף בכך שאתם לא בוחרים כיוון? אנחנו רגילים להרוויח שמניה עולה או להפסיד שמניה יורדת . האסטרטגיה הזו מאפשרת לנו לקבל רווח גם ללא בחירת כיוון.


2.תזרים-האסטרטגיה מאפשרת לקבל תזרים ותשואה מטורפת על הכסף בזמנים קצרים

ובצורה יציבה .

בדומה לחברת ביטוח האסטרטגיה הזו מתנהגת בצורה דומה ונקבל כל חודש תזרים נקי לכיס כתוצאה משחיקת זמן.


3.פשוט וקל -האסטרטגיה הזו מביאה פוטנציאל רווח גדול, טווח רווח ענק, התעסקות מינימאלית והיא קלה לניהול גם שהיא לא הולכת כמו שצריך.

4.פחות לחץ-מלבד בארועי קיצון באמת האסטרטגיה הזו תתן לכם שקט גם במהלך ירידות עליות או במהלך דשדוש. גם אם לא הכל הולך חלק לאסטרטגיה יש פוטנציאל הפסד מוגבל ככה שניתן לישון בשקט.

בואו נראה דוגמא של עסקה כדי שנבין כמה הפוטנציאל של האסטרטגיה הזו מטורף!!


מניית אפל נסחרת במחיר של 160. נבצע אירון קונדור בהסתברות של 70% הצלחה.

טווחי הרווח של העסקה מסומנים בקווים אופקיים בתמונה(אדום). פוטנציאל רווח 115 דולר הפסד -385.

טווח שבו נקבל רווח מלא לעסקה בין 176-134. אורך העסקה: 37 יום.

iron condor on aapl

כמה אפל צריכה לזוז למעלה כדי שנתחיל להפסיד? המניה כרגע ב160 כלומר היא צריכה לעלות 10 דולר שהינם 10% כדי שנכנס לטריטוריה של הפסד. בצד התחתון אנחנו נקבל שהמניה צריכה לרדת 16.25% כדי שנתחיל להיכנס לטריטוריה של הפסד.

כלומר יש לנו טווח של 10% למעלה ו16.25% למטה שבו המניה יכולה לטייל ב37 יום הקרובים ואנחנו נגרוף 115 דולר על 385 דולר בסיכון שהינם 29.8%

כדי להגיע להפסד מלא המניה צריכה להגיע ל130 ול180 שזה מהלך של 12.5 אחוז למעלה או 18.75% למעלה. באיזה עוד מקום אתם מקבלים תשואה של 30% בחודש על זה שמניה נשארת במקום או מטיילת בטווחים של 10% למעלה ו16% למטה?


בניית האסטרטגיה

אירון קונדור היא אסטרגיה נייטרלית המשלבת קומבינציה של call credit spread

וput credit spread.

בוא נראה בצורה נפרדת כל אסטרטגיה ואז נבין את השילוב ביניהם.


call credit spread

האסטרטגיה הינה אסטרטגיה דובית

הנחת שוק כלפי המניה היא נייטרלית-דובית

בואו נראה דוגמא:

מניה נסחרת במחיר של 100 דולר .

אנו מאמינים כי המניה תסחר מתחת לשער של 110 דולר בפקיעה בעוד כחודש.

נכנס לcall credit spread על המניה במכירת קול מחוץ לכסף מעל מחיר המניה, וקניית קול להגנה גבוהה יותר מחוץ לכסף.

sell 110 call for 2$ credit

buy 115 call for 1$ debit

הפרמיה הסופית שהתקבלה הינה 100$(1$*100)

הסיכון המקסימלי עבור הטרייד הינו 400$ -המרווח בין הסטרייקים 105-100 בתוספת הפרמיה

שהינה דולר (5-1*100).

הנקודה שבה העסקה ללא רווח וללא הפסד היא-111 שזה מחיר הסטרייק שמכרנו בתוספת

הפרמיה שאספנו-110+1.

בפקיעה אם המניה נשארת מתחת למחיר של 110 דולר אנחנו נקבל 100$ בעבור סיכון של 400 דולר

כלומר 25% על ההון. אם המניה תשאר בטווחים של בין 111-115 אנחנו לא נפסיד הפסד מלא אלא רק חלק.







put credit spread

האסטרטגיה הינה אסטרטגיה שורית.

ההנחת שוק כלפי המניה היא נייטרלית-שורית.

מניה נסחרת במחיר של 100 דולר .

אנו מאמינים כי המניה תסחר מעל לשער של 90 בפקיעה בעוד כחודש

נכנס לput credit spread על המניה על ידי מכירת פוט מחוץ לכסף מתחת למחיר המניה

וקניית פוט מחוץ לכסף במחיר נמוך יותר מחוץ לכסף.

sell 90 put for 2$ credit

buy 85 call for 1$ debit

הפרמיה הסופית שהתקבלה הינה 100$(1$*100)

הסיכון המקסימלי עבור הטרייד הינו 400$- המרווח בין הסטרייקים 90-85 בתוספת הפרמיה

שהינה דולר (5-1*100)

בפקיעה אם המניה נשארת מעל למחיר של 90 דולר אנחנו נקבל 100$ בעבור סיכון של 400 דולר

כלומר 25% על ההון. הנקודה שבה אנחנו לא מורווחים ולא מופסדים הינה 89 שזה הסטרייק שמכרנו בניכוי הפרמיה שאספנו.












IRON CONDOR

בעצם ברגע שאנחנו מחברים את שתי האסטרטגיות יחד אנחנו מקבלים אירון קונדור. אם הפוט קרדיט ספריד היה עסקה ניטרלית-שורית והקול קרדיט ספריד היה עסקה דובית -ניטרלית

ברגע שאנחנו מחברים אנחנו מקבלים עסקה ניטרלית.

במקרה הזה אנחנו נבצע את שתי הפקודות ביחד


sell 110 call for 2$ credit

buy 115 call for 1$ debit

sell 90 put for 2$ credit

buy 85 call for 1$ debit

שימו לב הפרמיה שהתקבלה הינה 200 דולר והסיכון המקסימאלי ירד ל300 דולר בעקבות הרווח. אמנם פוטנציאל הרווח עלה וההפסד ירד אך כרגע אנחנו חשופים לתנועה בשני הכיוונים.


בפקיעה אם המניה נשארת בין 90-110 כלל הפרמיה נשארת אצלינו (שאלה טווחים אדירים של 10%

למעלה או למטה)במקרה זה אנחנו נקבל תשואה מטורפת על ההשקעה 200\300=כמעט 67%.


מכיון שאספנו יותר פרמיה המחיר שבו לא נהיה מורווחים ולא נהיה מופסדים השתפר לטובתינו והינו

112 בטווח העליון ו88 בטווח התחתון.

.



יווניות-איך הזמן והתנודתיות משפיעים על העסקה


זמן -theta

הזמן עובד לטובתינו באסטרטגיה , ככל שעובר הזמן ערך האופציות נשחק ואנחנו נרוויח מהאסטראטיגה. ככל שהמניה נשארת ולא זזה ככה טוב יותר והתטא תשחוק את הפוזיציה. לאחר שחיקה משמעותית יהיה ניתן לקנות את הפוזיציה בזול יותר ובעצם לממש רווח. השחיקה מתעצמת ככל שהזמן מתקרב לפקיעה אך גם הסיכון במהלך קיצוני לאחד מהצדדים גדל.



theta decay

זוהי דוגמא לעסקה של 57 כל קו מלמטה למעלה מציין מעבר של שבועיים. ניתן לראות איך ככל שמתקרבים לשבוע הפקיעה שחיקת הזמן נהיית משמעותית יותר. בסגול אנחנו רואים את התטא נכון להיום שהינה 1.72 דולר ליום לעומת התטא בשבוע הפקיעה בצהוב שכבר מגיעה ל13.77 דולר ליום. לסיכום האסטרטגיה הינה בעלת שחיקת זמן חיובית וכל יום שעובר בהינתן כל התנאים האחרים שווים האסטרטגיה תרוויח כסף.



implied volatility-vega

אירון קונדור מרוויח מירידה בiv , לכן כדאי להיכנס לפוזיציה שהIV גבוהה ואז יהיה ניתן להרוויח גם משחיקת הזמן וגם מהירידה בIV.כשהIV עולה מחירי האופציות עולים וכתוצאה מכך האופציות שמכרנו עולות יותר ופוגעות ברווח שלנו.

change in iv

ניתן לראות דוגמא לשינויים בIV הקו הסגול מראה את התנודתיות הנוכחית ולכן ברגע זה נראה כי העסקה מורווחת רק 2.54 דולר . אם הIV יורד ב10% העסקה תרוויח 67 דולר(כחול), אם ירד ב20% העסקה תרוויח כבר 147.6 אם ירד ב30% העסקה תהיה מורווחת ב197 דולר ואם ירד ב40% העסקה תרוויח כבר את מלוא הפרמיה. כלומר תחשבו על זה ככה יכול להיות שנכנסתם לעסקה והצלחתם לקחת רווח 50% מהפרמיה או יותר רק כתוצאה מהשינוי בIV וללא שינוי בשום דבר אחר תוך כמה ימים בודדים. אם נכנס לאסטרטגיה הזו בתנאים של תנודתיות נמוכה והתנודתיות תעלה אנחנו נפגע בשורת הרווח רק מעליה בתנדותיות ולכן נדרש להיכנס לאסטרטגיה בתנאים של IV גבוהה.



תנאים לכניסה


  1. הנחת שוק -נייטרלית על מנת להיכנס לאירון קונדור נדרש להסתכל על הנייר בהנחת שוק נייטרלית . הנייר כמובן יכול לזוז למעלה ולמטה בצורה סבירה אבל שהגבולות של האירון קונדור מתאימים להנחה שלכם כלפי תנועת המניה.

  2. -iv rank

בינוני גבוהה-בין 40-100 (לעיתים במצב של שוק שורי במיוחד ניתן להתפשר על 30 במניות ו20 במדדים) הווגא של האסטרטגיה הינה שלילית כלומר האסטרטגיה מרוויחה מירידה בiv ולכן צריך לוודא שאנחנו נכנסים במצב שתנודתיות העתידית לא נמוכה מדי מכיוון שאם יש סיכוי גבוהה שהתנודתיות העתידית תעלה האטסטרגיה יכולה להפסיד גם בלי תנועה של המניה.

3. התנודתיות העתידית גבוהה מהתנודתיות ההיסטורית(22 יום) (hv is lower then iv)

התנודתיות ההיסטורית מגלמת את המהלך שהמניה עשתה במהלך החודש האחרון(מנורמל לשנה) בעוד התנודתיות העתידית מגלמת את התמחור של המהלך העתידי של המניה. אם התנודתיות ההיסטורית גבוהה יותר מהתנודתיות העתידית אנחנו מבינים שהמניה זזה מדי בחודש האחרון ביחס למה שכרגע השוק מתמחר ולכן המניה לא מתאימה לאסטרטגיה נייטרלית.

4.אין במהלך העסקה המתכוננת דוח רבעוני מתוכנן- אנחנו מדברים על אסטרטגיה נייטרלית אנחנו לא רוצים שלאחר הדוח המניה תפתח בגאפ מהותי לאחד מהצדדים בגלל ארוע פונדמנטלי ולכן קריטי לוודא מתי הדוח.



בחירת סטרייקים ומועד פקיעה:


1.ימים לפקיעה-האסטרטגיה הינה אסטרגיית מכירה אשר נשחקת כל יום ולכן אנחנו ניכנס לאסטרטגיה

בין 30-60 יום . למה לפחות 30 יום אם השחיקה מתגברת בשבועות האחרונים? אנחנו רוצים לתת לאסטרטגיה מספיק זמן כדי שבמידה והיא לא תעבוד יהיה לנו מספיק זמן לבצע התאמות.

דבר שני אנחנו צריכים לתת לאסטרגיה זמן לעבוד לפעמים בשבוע יכול לקרות מהלך שבו נפסיד הכל בעוד שאם היינו מחכים עוד כמה שבועות היינו יכולים לקבל הזדמנות יציאה.

2. בחירת הסטרייק-אני ממליץ לבחור סטרייקים שמגלמים הסתברות של 68-70%% הצלחה (סטיית תקן אחת 68.27%) הסיבה המרכזית היא שזה לרוב זה המהלך הסביר שהמניה עלולה לעשות ולכן אנחנו לא רוצים כל הזמן להיות בפחד ולהרגיש שתוך רגע המניה הגיעה לסטרייק שלי ולחשוב מה לעשות עם הטרייד זה למה אנחנו לא נשים סטרייקים קרובים מדי. סטרייקים רחוקים מדי בד"כ פחות נזילים והפרמיות שנקבל עליהם מאוד נמוכות וכבר לא שוות את הטרייד ולכן נבחר ב70% הצלחה. כדי לבצע עסקה ב70% הצלחה אנחנו נשתמש בשרשרת האופציות במידה ויש אצלכם חישוב הסתברות מובנה לפקיעה מחוץ לכסף\מחוץ לכסף (prob itm) אנחנו נשתמש בו במידה ולא ניתן להשתמש בדלתא כמדד משוער.



בוא נראה דוגמא מועד הפקיעה החודשי הקרוב ביותר הינו עוד 11 יום והבא עוד 38 יום ולכן נבחר בו.

לאחר מכן ניתן לראות בעמודה prob.itm בעצם יש כאן חישוב שמגלם מה ההסתברות שהאופציה תהיה בתוך הכסף ובמקרה שלנו בגלל שאנחנו באסטרטגיה נייטרלית ומוכרי אופציות זה לרעתנו. אז אנחנו בצד הפוטים ובצד הקולים מחפשים הסתברות שנהיה בתוך הכסף של 15% בכל צד כדי שבסיכום ביניהם ההסתברות שלנו תהיה 70% . במקרה הזה אנחנו רואים שבצד הקולים יש לנו הסתברות להפסיד של 16.03% בירוק ובצד הפוטים הסתברות של 15.8% זה הסטרייקים שהכי קרובים ל15.

כלומר אנחנו מקבלים התסברות של 68.17% להרוויח בטרייד(100-16.03-15.8).

ניתן לראות שעבור הדלתא אנחנו נחפש את המספרים הקרובים ביותר ל15 באותו אופן שמייצג כנ"ל את ההסתברות להפסד. בצד הפוטים נחפש דלתא שקרובה למינוס 15 ובצד הקולים נחפש דלתא שקרובה לפלוס 15(מסומן באדום)

ניתן לראות שהמספרים דומים ועבור הפוטים היינו בוחרים אותו סטרייק אך עבור הקולים כנראה שהיינו בוחרים סטרייק אחד גבוהה יותר אך זה קרוב למדי וניתן להשתמש בדלתא כמדד.


בחירת מרווח

אוקי אז הבנו איך לבחור סטרייקים למכירה איך אנחנו נחליט מה המרווח בין מה שמכרנו לבין מה שנקנה? האם כדאי שיהיה מרווח של דולר למכור 90\89\110\111 או כמו בדוגמא ממקודם 110\115\90\85?

כלומר ספריד בין המכירה לקניה של דולר או של 5 דולר? אז ככה אין תשובה חד משמעית שוק האופציות הוא יעיל ולכן על כל דרך שתבחרו שיש לה יתרון אתם תקבלו חסרון במקום ולכן אלה הכללי אצבע. לפני שנכנס להבדלים אם יש חוסר סחירות כלומר אין חוזים פתוחים ואין נפח מסחר בסטרייק מסויים הוא לא רלוונטי ולכן זה רלוונטי רק כאשר שתי האופציות סחירות.

( אם יש לכם חשבון קטן קצת פחות רלוונטי מכיוון שאתם בכל מקרה תצטרכו שיהיה מרווח קטן מאוד בין הסטרייקים כדי שהכסף שאתם מסכנים יהיה קטן).


אחרי ההערת סוגריים אני בעצם מדבר למישהו שרוצה לסכן אותו סכום אבל מתלבט האם לצמצמם את הסטרייקים או להרחיב אותם ולכן אני אגיד את החלופות. אני יכול לבחור לקחת עסקה אחת עם מרווח של 5 דולר בין הסטרייקים או 5 חוזים עם מרווח של דולר אחד? מה אני ארוויח ומה אפסיד? סטרייק רחב יותר-נקודת ללא רווח וללא הפסד רחוקה יותר -ברגע שאני מוכר עם מרווח רחב אני מגדיל את הנקודה שבה אני ללא רווח וללא הפסד החלופה היא שאני אוסף פחות פרמיה בסה"כ ולכן סטרייק צר יותר במידה והולך טוב יתן רווח גדול יותר.

עמלות-עמלות הם פקטור מאוד משמעותי אם העמלות שאנחנו משלמים גבוהות אין שום עניין לקנות 5 חוזים עם מרווח של דולר אלא לקנות עסקה אחת עם מרווח של 5 דולר על מנת לצמצם את כמות החוזים


נזילות-הדבר הכי מרכזי שהוא שיקול הוא רמת הנזילות אם אתם נכנסים לעסקה צריך לוודא שהסטרייק שאתם בוחרים בו יש כמות משמעותית של נפח מסחר וחוזים פתוחים זה השיקול המרכזי לבחירת הסטרייק.


סיכום ודוגמא של מרווח-

נקודת ללא רווח וללא הפסד- יתרון לסטרייק רחב

רווח מקסימאלי-יתרון לסטרייק צר

עמלות-יתרון לסטרייק רחב.

נזילות- תלוי מניה.


תנאי ליציאה

אנחנו נקח רווחים ב50% מהקרדיט שלקחנו כלומר עבור פרמיה לדוגמא של 100 דולר נצא ב50. הסיבות המרכזיות ללקיחת רווח לפני הפקיעה.


  1. מהירות הכסף- אם לקחתם טרייד שהיה אמור לעשות 100 דולר ב40 יום ואחרי 5 ימים הוא עשה 50 דולר ניתן לקחת את הכסף שהרווחתם אחרי 5 ימים ולהשתמש בו לטרייד אחר ככה שאנחנו משתמשים בהון שלנו בצורה איכותית ומהירה.

  2. לא מהמרים בפקיעה-טריידים בשבוע האחרונים לפקיעה מושפעים מאוד מתנודת המניה ואנחנו לא רוצים שמהלך קיצוני לאחד מהצדדים יקח לנו את כל הרווח ואף יגרור להפסד ככה שאנחנו הולכים על בטוח.

  3. הגדלת סיכויי הצלחה והפחתת סיכון-לקיחת רווחים מוקדמת מעלה את סיכויי ההצלחה בכך שמורידה את הסיכון מהר מהשולחן ומגדילה את כמות הטריידים המוצלחים.ישנם טריידים שאם היינו מחכים לפקיעה היינו מפסידים אבל איפשהוא במהלך ה40 יום של העסקה הייתה הזדמנות יציאה. תזכרו ככל ששזמן החשיפה שלכם גדול יותר הסיכון גדל אין דבר שלא יכול לקרות ביום בשוק.

בפרק הבא אנחנו נראה בקטסט שהתבצע ונבין את כל הדברים הללו.



בקטסט

טוב אז דיברנו המון על תנאים לכניסה ויציאה וכו',בוא נבצע מקרה בוחן אחורה ב10 שנים האחרונות לראות האם הדברים באמת משפיעים על המניות. בשביל הבדיקה אנחנו מבצעים בדיקה על תעודת סל TLT העוקבת אחרי אג"ח ל20 שנה. נבצע בדיקה של ה10 שנים האחרונות בפתיחת אירון קונדור בדלתא 15 וקניית דלתא 5 להגנה. מועדי פקיעה חודשיים.


option backtest
10 years TLT backtest-source delta pro

אוקי אז נבצע שלוש בקטסטים בכולם נשים פתיחת עסקה סביב 30 יום לפני מועד הפקיעה החודשי ופתיחה מחדש של עסקה הבאה יום למחרת סגירת העסקה הקודמת בקטסט 1(מסומן באדום בתמונה) -כניסה לעסקה ללא פקודת רווח .

בקטסט 2(מסומן בצהוב)-אותם דברים כמו בקטסט 1 רק לקיחת רווח ב50% מהפרמיה המקסימלאית.

בקטסט 3(ירוק) -לקיחת רווח ב50% וכניסה לעסקה רק במקרה שה IV RANK של המניה הוא בין 40-100, למי שלא מבין לגמרה מה IVRANK אומר תחשבו שזה כלי להבין אם האופציות מתומחרות גבוהה או נמוך.



אז מה ניתן לראות ? | קודם כל אנחנו רואים כבר שיש יתרון למוכר אופציות ביצענו בקטסט של עסקאות בהסתברות של 70% וקיבלנו בבדיקה הראשונה אחוזי הצלחה של 77%. כשאנחנו מוסיפים את לקיחת הרווח ב50% אנחנו מעלים את סיכויי ההצלחה ל85% , מגדילים את מספר הטריידים מ119 ל194(מהירות הכסף) ומקטינים את משך החיים הממוצע של טרייד מ30 ימים ל17 ימים. עכשיו אנחנו רואים שאמנם הרווח לעסקה קטן אבל הפחתת הסיכון פה היא גורם הרבה יותר משמעותי. לבסוף אנחנו עוברים לבקטסט 3(ירוק) שנכנס לעסקה רק אם הiv מתומחר גבוהה. אנחנו רואים כאן שאמנם מספר העסקאות ירד כי יש לנו פה תנאי לכניסה. אחוזי ההצלחה עלו ל92% וימים שאנחנו חשופים לסיכון ירדו מ3350 ל1048. החזר על ההון כאן הוא הכי גבוהה ועומד על 39% . תבינו איזה חשיבות מטורפת יש לדרך שאתם בוחרים את הכניסה לטרייד ואת הגורמים שמשפיעים על כך. לסיכום iv הוא גורם מהותי שיכול להשפיע בצורה קיצונית אם תצליחו או לא.

ולקיחת רווחים הינה גורם שמוריד את הסיכון ומעלה את סיכויי ההצלחה באופן משמעותי וחשוב ולכן קחו אותם בחשבון. תמיד תחשבו איך לצמצם סיכון ומשמה הרווחים יגיעו.


דוגמא לטרייד לאחרונה שהתבצע בליייב:


בואו נראה טרייד שלא הלך לפי הספר ויצא מגבולות האירון קונדור אך לקח לבסוף רווח

מניית AMD ב18.1.22 נסחרת במחיר של 132 דולר. iv rank-80 (מצורף בתמונה בירוק)כלומר רק ב20% מהימים האחרונים בשנה האחרונה האופציות של המניה תומחרו גבוהה מהמצב הנוכחי. מועד הפקיעה החודשי הקרוב הוא 31 יום. נבצע עסקה נייטרלית בהסתברות של 70%.

הסטרייקים שהגענו אליהם הם 110 ו155. כלומר התמחור שקיבלנו הוא שאם המניה עושה מהלך קטן מ18.5% (הגעה מ132 ל 155), ויורדת פחות מ 16.5%(הירידה ממחיר נוכחי 132 למחיר הסטרייק 110) אנחנו נקבל את מלוא הפרמיה. נשים את הקווים על הגרף(מצ"ב תמונה בקוים אדומים) ונראה אם מבחינה טכנית זה נראה הגיוני. נשים פקודת מכירה

sell call 155

buy call 160

sell put 110

buy put 105

הפרמיה שקיבלנו הינה 1.35 כלומר 135 דולר,נשים פקודת מכירה למימוש של 50%.

לאחר 13 יום יצאנו מהעסקה עם67 דולר רווח שהינם חצי מהפרמיה בקצת יותר מחצי מהזמן.

ניתן לראות שהמניה צללה תוך כמה ימים מחוץ לסטרייק שלנו אבל תיקנה וכתוצאה מזה יכולנו לקחת רווח באופן מהיר ולהוריד את הסיכון, כמה ימים אחרי שיצאנו מהטרייד המניה חזרה לאתגר את הסטרייק התחתון . בעזרת זה שהאיוי ירד קצת והמניה נתנה הזדמנות קטנה בתיקון היה אפשר להציל את הטרייד ולקחת רווחיים הביתה.



סיכום

אירון קונדר הינה אסטרטגיה מופלאה שמאפשרת לנו גם להגן על התיק שלנו ולאזן אותו על ידי הכנסת אסטרגיות נייטרליות לא תמיד השוק יטוס גבוהה או יתרסק למטה ולכן זהו מצרך נהדר במידה לתבל את התיק ועל ידי כך להרוויח גם בשווקים מדשדשים. אם תשמרו על תנאי כניסה נכונים ועל ניהול טרייד נכון אפשר להגיע לתשואות מדהימות בעזרת האסטרטגיה הזו. במאמרים הבאים אסקור מה עושים שהעסקה לא הולכת כמו שצריך ואיך אפשר להגיב על מנת להגדיל את סיכויי ההצלחה ולהפחית את הסיכום. בהצלחה!

595 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page